Ga naar Content

Telstar mist 'slechts' zeven spelers tegen ADO: "Bij andere clubs gaan dan alarmbellen af"

Het licht in Den Haag doet het weer en het dak van het stadion is deels gerepareerd. Daardoor treedt Telstar morgenavond aan voor de inhaalwedstrijd tegen ADO. "Den Haag is een van de sterkste ploegen in de eerste divisie", kijkt Andries Jonker vooruit op de ontmoeting.

Andries Jonker - Foto: Orange Pictures

De stemming bij Telstar was dit weekend beter dan vorige weekenden. Afgelopen vrijdag wonnen de Witte Leeuwen met 1-0 van FC Dordrecht. "Maar gezien de kansenverhouding hadden het er misschien wel meer moeten zijn", beaamt Jonker. "Als je 22 keer op doel schiet, is één keer wel weinig."

Veel spelers

Tegen Dordrecht ontbraken er 'slechts' zeven spelers bij Telstar om medische redenen. "Bij andere clubs gaan dan de alarmbellen rinkelen, maar wij zijn daar zeer verheugd mee. Dus dat gaat de goede kant op", zegt Jonker over het leeglopen van de ziekenboeg. De komende week zal Roscello Vlijter de groep verlaten vanwege een interland met Suriname tegen Thailand.

Juichende Telstar-spelers na de eerste goal van Roscello Vlijter (m) - Foto: Pro Shots / Sonny Lensen

Verder is het nog onzeker of Glynor Plet zou kunnen starten. De 35-jarige spits kiest momenteel zijn wedstrijden uit op basis van zijn gevoel. Rein Smit, die tegen NAC een tik tegen zijn hoofd kreeg, mag vanwege het protocol van de KNVB, nog niet in actie komen om schade te voorkomen.

"Een fris voetballende ploeg met veel steun van het publiek. Den Haag is een van de sterkste ploegen in de eerste divisie", zegt Jonker over de komende tegenstander. "Zonder de strafpunten en de onrust binnen de club waren zij nog verder geweest." Ondanks de complimenten richting ADO, is Jonker niet van om verdedigender voor de dag te komen. "Tegen PSV en Volendam hebben we vooruit gespeeld. Dat gaan we nu ook doen. We gaan ons echt niet aanpassen aan Den Haag en dan zien we wel waar het schip strandt."

Seizoenseinde

De komende weken wacht een zwaar programma voor Telstar. Met wedstrijden tegen ADO Den Haag, FC Emmen, FC Eindhoven, Excelsior, Roda JC en FC Den Bosch. "Er zijn mensen die vinden dat wij om spek en bonen spelen. Maar de witte vlag kunnen we altijd nog hijsen. Over het algemeen komen we tegen behoorlijke ploegen sterk voor de dag."

Er is morgenavond vanaf 19.00 uur een extra radio-uitzending van NH Sport, zodat je ADO Den Haag - Telstar rechtstreeks kunt volgen. Erik-Jan Brinkman en Frank van der Meijden verzorgen het wedstrijdcommentaar.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]