Ga naar Content

Oekraïense vluchtelingen delen ervaringen bij eerste wake in Hilversumse kerk

Bij de eerste wake in een Hilversumse kerk om stil te staan bij de oorlog in Oekraïne waren opvallend veel vluchtelingen aanwezig. Een aantal van hen vertelde in de Sint Vituskerk zelfs over hun ervaringen. 

Wake voor Oekraïne in de Sint Vituskerk - Foto: Sint Vituskerk

De Raad van Kerken heeft het initiatief genomen om iedere week in Hilversum een wake te houden, die in het teken staat van de oorlog in Oekraïne. Donderdagavond is de komende periode hiervoor het vaste moment in de week. De locatie wisselt iedere keer.

De eerste bijeenkomst vond 17 maart plaats in de Sint Vituskerk aan de Emmastraat. Zo'n honderd mensen waren aanwezig bij de dienst die door pastoor Jules Dresmé werd geleid. Onder de bezoekers waren volgens het secretariaat van de Hilversumse kerk 'opvallend veel Oekraïense vrouwen en kinderen', die eerder die week een plek hadden gevonden in Hilversum en omgeving.

Lees ook

"Een aantal van de aanwezigen vertelde over hun ervaringen in de afgelopen tijd. Een tijd waarin zij samen met hun kinderen hun land noodgedwongen moesten verlaten en daarbij hun partner achter moesten laten", meldt het roomskatholieke genootschap. 

Jongenskoor

Tijdens deze speciale wake werd er onder andere muziek gespeeld van het Kievs' jongenskoor. Dit koor heeft in het verleden diverse uitvoeringen verzorgd in de Sint Vituskerk. De aanwezigen sloten af met het zingen van Dona Nobis Pacem; ofwel: Geef ons vrede. 

Komende donderdag staat de tweede wake in de agenda. Dan kunnen belangstellenden terecht in de Morgenster aan de Seinstraat. De dienst begint om 19.00 uur. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]