Ga naar Content

Boer Ayoub in Expeditie Noord-Holland podcast: 'Ik moest voor straf met een vissersboot mee'

Boer Ayoub is bij NH Nieuws niet alleen te zien in de vierdelige serie Expeditie Noord-Holland met Ayoub, maar ook te beluisteren in de gelijknamige podcast. In deze openhartige podcast, gemaakt door presentator en regisseur Koen Bugter, laat Ayoub ons nóg meer in zijn ziel kijken. In de vierde slotaflevering vertelt Ayoub onder andere over hoe hij voor straf door zijn ouders een vissersboot werd opgestuurd: "een week lang leefden we van water en brood."

Foto: NH media / Koen Bugter

Media-aandacht

Ayoub heeft veel media-aandacht de afgelopen tijd en blikt in de podcast terug op een eerder interview met Maxim Hartman. "Ik kreeg wel rare vragen af en toe", herinnert hij zich nog. "Het werkt voor hem heel goed. Anders zou hij niet gevraagd worden. Je wilt mij interviewen, dan geef ik antwoord op mijn manier. Als je het wil spelen, dan spelen we het, maar dan moeten de mensen dat wel weten. Ik blijf sowieso mijzelf."

Strafexpeditie op een vissersboot

Maar Ayoub blikt ook verder terug, naar zijn tienerjaren. Hij was als zestienjarige volgens zijn ouders een keer flink over de schreef gegaan. Hij werd op strafexpeditie gestuurd. "Ik heb op een vissersboot gezeten. Een week lang, op een vissersboot van de fabriek van mijn opa. Ik moest voor straf de boot op. De Atlantische oceaan over. Tussen de zeelieden, daar leerde ik de mensen waarderen. Ik vind het nu niet erg om extra te betalen voor mijn vis."

Door de boottocht kreeg Ayoub bewondering voor de vissers. "Ze werken hard. Ze werkten zelfs s' nachts met weinig eten. Het waren echte zeelieden. Ik sliep zoveel mogelijk, maar als er gewerkt moest worden was ik er."

"De vissers zijn super sterk, terwijl ze er niet zo uit zien. Ze kunnen leven op weinig. We aten alleen brood en dronken water. En thee. Geen warm eten. Niet de rauw gevangen vis en er was ook geen tijd om dat te barbecueën. Het was een prachtige ervaring. Ik zou mijn kind ook sturen. "

Dankbaar

Tijdens onze laatste podcast laat boer Ayoub weten dat hij dankbaar in het leven staat. "Het valt mij op dat veel mensen niet dankbaar zijn. Ze willen alleen maar meer luxe. Ik ben dankbaar dat ik een nieuw jasje heb, stoelverwarming en dat ik vanochtend weer mocht opstaan."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]