Ga naar Content

Wat gebeurt er allemaal op de Afsluitdijk? Zes webcams geven je een kijkje bij werkzaamheden

Tot en met 2025 worden er verschillende werkzaamheden uitgevoerd langs de Afsluitdijk. En deze megaoperatie is voor belangstellenden nu op elk moment van de dag live te bewonderen.

Still uit de documentaire 'Langs Lely's Lat Vernieuwen' - Foto: NH Nieuws

Er zijn zes webcams geplaatst die op verschillende delen van de dijk een kijkje geven op de bouwplaatsen. "We ontvangen veel aanvragen voor bezoeken aan ons werk, maar het bouwterrein is smal en langgerekt en lastig te bereiken en te bezoeken", is te lezen op de site van de Afsluitdijk. Daarom zijn de webcams geplaatst om geïnteresseerden een kijkje in de keuken te geven.

En dat begint al in Den Oever, waar ter hoogte van de Stevinschutsluizen een keersluis wordt aangelegd. Een andere webcam staat gericht op de werkzaamheden die ter hoogte van Kornwerderzand worden uitgevoerd. Ook hier wordt een keersluis aangelegd. Op de webcam is te zien dat meerdere hijskranen bezig zijn.

Tekst gaat verder onder het Facebookbericht.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Harlingen

Er is in Harlingen ook een webcam geplaatst. Hierop is de productiefaciliteit van bouwconsortium Levvel te zien. Hier staan de Levvel-blocs opgeslagen, die op de Waddenzeedijk worden geplaatst. 

Alle live-beelden zijn te bekijken via:  https://deafsluitdijk.nl/webcam-beelden-live/.

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]