Ga naar Content

April doet wat hij wil: ook Amstelland wordt wakker onder laag sneeuw

Het is vreemde gewaarwording: na weken zonnig weer en hoge temperaturen voor de tijd van het jaar, heeft Koning Winter nog een uitsmijter voor ons bewaard. Ook Amstelland wordt vanochtend wakker onder een centimeters dikke laag sneeuw.  

Foto: VLN Nieuws

Er is minder sneeuw gevallen dan de afgelopen dagen werd voorspeld, twitteren de strooiers in Amstelveen. Toch hebben zij de hele nacht paraat gestaan om de wegen in de gemeente begaanbaar te houden. 

Tekst gaat verder onder tweet 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Dat lijkt tot nog toe gelukt: er zijn nauwelijks tot geen meldingen van ongelukken in de regio. Vanwege het risico op gladheid heeft het KNMI wel code geel afgegeven. Dat wordt naar verwachting rond 9.00 uur opgeheven.   

'Compleet winter'

Eerder voorspelde NH-weerman Jan Visser al dat het 'even compleet winter' zou worden.  Hoewel het niet uitzonderlijk is, komt sneeuw in april niet heel vaak voor. Extreem was wel het jaar 1979: toen sneeuwde het nog in mei

Lees verder onder de fotoserie

Wie vanochtend vroeg op de markt in Amstelveen wilde zijn, moest zich vooral een weg banen door de papsneeuw, zag verslaggever Niels van Steijn. 

Lees verder onder de video

Sneeuwschuiven op markt Amstelveen - NH Nieuws

Aalsmeer

Ook Aalsmeer werd vanochtend wakker in een winterwonderland, getuige de foto die Claudia ons stuurde.

Aalsmeer winterwonderland op 1 april 2022 - Foto: Claudia

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]