Ihattaren debuteert met gelijkspel; Jong AZ te sterk voor concurrerend beloftenteam

Na 342 dagen heeft Mo Ihattaren weer zijn eerste minuten gemaakt in het betaald voetbal. Met Jong Ajax speelde de creatieve middenvelder met 0-0 gelijk op bezoek bij NAC Breda. Jong AZ werd de enige Noord-Hollandse club met een overwinning vanavond door in Wijdewormer met 2-0 te winnen van Jong PSV.

Mo Ihattaren deed een half uur mee tegen NAC Breda - Foto: Pro Shots / Marcel van Dorst

NAC Breda - Jong Ajax

De wedstrijd in Breda begon furieus met meerdere mogelijkheden voor NAC, maar in het vervolg hielden beide ploegen elkaar vooral in evenwicht. De 0-0 uitslag was dan ook terecht. In de laatste tien minuten had Ihattaren nog de kans om zijn debuut op te luisteren met een doelpunt, maar zijn schot vanaf een meter of tien werd gekraakt.

Jong Ajax zakt door het derde gelijkspel op rij naar de zevende plaats in de eerste divisie. NAC Breda blijft negende.

Opstelling Jong Ajax: Raatsie; Gooijer (Van der Sloot/78), Van Gelderen, Musampa, Baas; Warmerdam (Banel/90), Hlynsson, Fitz-Jim; Martha (Ihattaren/62), Rasmussen, Ünüvar (Delgado/62)

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Vreugde bij Jong AZ na de late 2-0 tegen Jong PSV - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Jong AZ - Jong PSV

In een wedstrijd met weinig mogelijkheden bleken de Alkmaarders effectiever dan de Eindhovenaren. Zico Buurmeester opende na zeventien minuten de score na een combinatie door het centrum. Hij draaide weg bij zijn direct tegenstander en schoot overtuigend binnen: 1-0.

Die stand bleef tot de blessuretijd op het bord staan. Na rood voor Jong PSV'er Jenson Seelt (neerhalen doorgebroken Koster) zorgde de net ingevallen Bram Franken voor de beslissing. De middenvelder scoorde uit een vrije trap.

Door de vierde overwinning op rij staat de ploeg van trainer Maarten Martens nu elfde op de ranglijst. Jong PSV zakt naar de veertiende plek en heeft twee punten minder.

Opstelling Jong AZ: Verhulst; Gemmel, Velthuis, Dekker, Lathouwers; Schouten (Franken/86), Buurmeester, De Jong; Poku (Kewal/65), Meerdink (Koster/46), Allouch (Daal/86)