Ga naar Content

Samenvatting: Hovocubo straft fouten FC Marlène keihard af

Hovocubo heeft vanavond een gevoelige tik uitgedeeld aan rivaal FC Marlène. De regerend landskampioen zaalvoetbal uit Hoorn versloeg de streekgenoot uit Heerhugowaard met 5-1 en neemt zodoende afstand in de stand van de kampioenspoule. 

Samenvatting: Hovocubo - FC Marlène - NH Sport/Frank van der Meijden

In de openingsfase van de wedstrijd was het vooral aftasten en loeren op een fout van de tegenstander. Na acht minuten profiteerde Stefan Dol namens de gasten van knullig verdedigen bij Hovocubo en schoof de bal langs doelman Dave Stet voor de openingstreffer. Lang kon de ploeg van trainer Jeroen de Groot echter niet van de voorsprong genieten. Vijf minuten later maakte de thuisploeg namelijk alweer gelijk, nadat Abdessamad Attahiri vrij bij de tweede paal kon intikken en zo de 1-1 ruststand noteerde. 

Tekst gaat verder onder de video.

Sander van Dijk wist van tevoren dat het geen makkie zou worden - NH Sport/Frank van der Meijden

Duur balverlies

Marlène begon sterk aan de tweede helft en verzuimde tot driemaal toe op voorsprong te komen. Aan de andere kant was het daarentegen juist wel raak. Doelman Barry de Wit van de Heerhugowaarders had te veel tijd nodig om een pass te controleren, waarna Soufian Charraoui de bal afsnoepte en profiteerde van het buitenkansje: 2-1. Marlène probeerde in het slot van de wedstrijd de achterstand nog ongedaan te maken door een extra veldspeler in te brengen, maar doelpunten van Karim Moussaoui, nog een keer Attahiri en Faisal Mellah zorgde uiteindelijk voor de ruime 5-1 overwinning.

Tekst gaat verder onder de video.

Jeroen de Groot miste de 'killersmentaliteit' bij zijn ploeg - NH Sport/Frank van der Meijden

Kampioenspoule

Dankzij de winst blijft Hovocubo na zes gespeelde wedstrijden nog steeds tweede staan in de kampioenspoule van de eredivisie zaalvoetbal. De achterstand op koploper FC Eindhoven is slechts één punt. FC Marlène staat vierde en ziet het gat met Hovocubo zo oplopen tot zes punten. Het Amsterdamse ASV Lebo won vanavond met 4-15 van FCK/De Hommel en staat daardoor derde. De achterstand op koploper Eindhoven bedraagt vier punten. 

Yoshua St. Juste sprak van een geflateerde uitslag - NH Sport/Frank van der Meijden

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]