Ga naar Content

Avontuur in de zandbak: Van den Brom trekt Denny Landzaat weg bij noodlijdend Willem II

Een opmerkelijke move van Denny Landzaat. De assistent-trainer van Willem II laat de noodlijdende eredivisionist achter en vertrekt naar Al-Taawon in Saudi-Arabië. Daar wordt de 45-jarige Amsterdammer de rechterhand van John van den Brom, die eerder deze week werd gepresenteerd. Heerhugowaarder Reinier Robbemond volgt Landzaat op bij Willem II.

John van den Brom en Denny Landzaat - Foto: Pro Shots

Afgelopen vrijdag maakte Al-Taawon bekend dat de oud-trainer van AZ in de zandbak aan de slag gaat. Van den Brom, de langstzittende trainer uit de Alkmaarse clubhistorie, zat sinds zijn ontslag bij KRC Genk zonder club. De Saudi-Arabische club presenteerde ook gelijk Denny Landzaat als nieuwe assistent, wat voor veel tumult in Tilburg zorgde.

Dat nieuws bracht de Saudi-Arabische club zelf naar buiten. Daar wist Willem II echter nog niets van, waardoor de Tilburgers onaangenaam verrast waren. De eredivisionist meldde vervolgens dat een vertrek van assistent Landzaat 'niet aan de orde' was. Willem II kwam daardoor voor een vrijwel voldongen feit te staan.

Tekst loopt door onder de foto.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Landzaat begon dit seizoen bij Willem II als assistent-trainer, maar nam het stokje over van Fred Grim, die werd ontslagen vanwege de tegenvallende resultaten. De Brabanders bivakkeren momenteel op de vijftiende plaats in de eredivisie. Tegen Fortuna Sittard stond hij als leidsman voor de groep, waarna Kevin Hofland aantrad als nieuwe coach van Willem II.

Landzaat en Van den Brom kennen elkaar uit hun AZ-periode. Van den Brom was van 2014 tot en met 2019 hoofdtrainer in Alkmaar. Op dat moment was Landzaat betrokken in de jeugdopleiding bij de Onder 17 en Jong AZ. Ook was hij individuele trainer bij het eerste elftal. In 2019 werkte Landzaat drie maanden in Saudi-Arabië. Toen was hij een jaar assistent onder Henk ten Cate bij Al-Ittihad.

Tekst loopt door onder de foto.

ÁZ-staf op trainingskamp in Albufeira - Foto: Pro Shots / Ed van de Pol

Robbemond

Bij Willem II is Reinier Robbemond geïnstalleerd als nieuwe assistent-trainer. Onlangs werd de Heerhugowaarder nog ontslagen bij De Graafschap. Bij Willem II zal hij de taken van Landzaat overnemen. Robbemond werkte van 2016 tot 2018 ook al als assistent in Tilburg.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]