Ga naar Content

Klein museum met succes: "Je moet blijven innoveren om te verrassen"

Een compleet nieuwe opstelling en betere bezoekerscijfers dan voor corona. Een utopie voor veel kleine musea momenteel, maar niet voor het Vestingmuseum in Naarden. "Het gaat eigenlijk gewoon heel goed", vertelt directeur Pieter Koudijs

Vestingmuseum heeft wel succes - NH Nieuws

"Afgelopen maart zaten wij al op bezoekersaantallen die boven het niveau lagen van 2019", vertelt Koudijs trots. Meerdere factoren werken volgens hem in het voordeel van zijn museum. "Wij hebben hier in Naarden natuurlijk redelijk veel cultuur en dat zorgt voor voldoende reuring. In combinatie met een museum dat zowel binnen als buiten is, tijdens corona erg belangrijk, heeft ervoor gezorgd dat we nog op de radar staan."

Afgelopen winter durfde Koudijs zelfs nog verder te investeren. "We hebben het museum grotendeels opnieuw ingericht met subsidies om ons aan te passen aan de coronasituatie. Onze ruimtes zijn heel smal en om ruimte te creëren hebben we onze maquettes ingeruild voor videoprojecties om ons verhaal te vertellen."

"Als je altijd hetzelfde doet krijg je ook niet meer bezoekers"

Pieter Koudijs - Nederlands Vestingmuseum

Vernieuwing waardoor het museum opnieuw naar buiten kan treden om mensen op te roepen naar het museum te komen. Daar schuilt volgens de directeur dan ook het grootste geheim van het succes in. "Je moet blijven innoveren om bezoekers te blijven verrassen. Als je altijd hetzelfde doet krijg je ook niet meer bezoekers."

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]