Ga naar Content

Groot parkeerterrein moet parkeerprobleem in Medemblik oplossen

De gemeente Medemblik gaat de parkeerdruk in het centrum aanpakken. Begin 2023 moet er een nieuw 'multifunctioneel' parkeerterrein verrijzen. Het terrein dat de gemeente op het oog heeft, is de Zuiderdijkweg, tegen het centrum aan en biedt plek voor zo'n 265 auto's.

Het nieuwe parkeerterrein dat aan de Zuiderdijkweg moet komen - Foto: Gemeente Medemblik

Een langgekoesterde wens van zowel raadsfracties als bewoners lijkt hiermee in vervulling te gaan. Het ontwerp ligt nu op tafel en de gemeente Medemblik start naar verwachting begin 2023 met de bouw hiervan, waarmee de parkeerdruk in het centrum van Medemblik wordt verlicht. Voor die tijd worden de parkeerplaatsen op de andere buitendijkse parkeerterrein tijdelijk uitgebreid.

Multifunctioneel

Het terrein dat er moet komen, is 'multifunctioneel inzetbaar', schrijft de gemeente in een persbericht. Het biedt naast parkeren bijvoorbeeld ook ruimte voor evenementen en recreatie.

Wethouder Andrea van Langen is trots op het ontwerp. "Deze locatie net buiten het centrum van de stad is uniek, we gaan er iets moois van maken. De plek leent zich voor meer dan alleen uitsluitend parkeren. Het college is trots op het gemaakte ontwerp en hoopt inwoners en bezoekers hier ook enthousiast voor te maken", zegt ze.

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Volg ons Whatsappkanaal en krijg het nieuws direct op je telefoon
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]