Ga naar Content

'Oud-Ajacied Mees de Wit op de radar bij AZ'

AZ heeft een bod neergelegd bij PEC Zwolle om deze zomer Mees de Wit over te nemen. De middenvelder heeft bij de hekkensluiter in de eredivisie een contract tot de zomer van 2023 met een optie voor nog een jaar. Pikant genoeg spelen beide clubs zondagavond tegen elkaar.

Mees de Wit (l) in duel met Feyenoorder Lutsharel Geertruida - Foto: Pro Shots / Stefan Koops

Volgens RTV Oost zou PEC 'niet onwelwillend' tegen een eventuele verkoop staan. De 23-jarige linkspoot doorliep de jeugdopleiding van Ajax. Zijn profdebuut maakte hij op 25 augustus 2017 voor Jong Ajax tegen Fortuna Sittard (4-2). In het beloftenteam kwam hij in totaal 5 keer in actie, waarna hij in 2018 de overstap naar Sporting Portugal maakte. De Portugezen verhuurden De Wit in het seizoen '20/'21 aan het Spaanse Orihuela.

Vorige zomer streek hij neer bij PEC Zwolle. In het lopende seizoen speelde hij 22 wedstrijden waarin hij 4 doelpunten maakte. AZ heeft laten weten geen uitspraak te willen doen omtrent een eventuele overgang van De Wit. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]