Ga naar Content

In beeld: code geel op stormachtig Schiphol

Het vliegverkeer naar Schiphol had last van het stormachtige weer vanmiddag. Veel vluchten moesten extra lang wachten en rondjes vliegen boven de Noordzee, Zuid-Holland en Flevoland voordat er geland kon worden op de Buitenveldertbaan. Het KNMI had code geel afgegeven. Voor Schiphol betekende dit harde windstoten van zo'n 90 kilometer per uur.

Een Geodis-A330-300F nadert de Buitenveldertbaan op Schiphol - Foto: NH Nieuws / Doron Sajet

Een groot deel van de dag waren alleen de Schiphol-Oostbaan en Buitenveldertbaan open voor landend verkeer. De Kaagbaan is al de hele dag in gebruik voor vertrekkende vliegtuigen, maar werd soms ook als landingsbaan ingezet voor zware vrachtvliegtuigen.

Tussen 13.00 en 20.00 uur werd vanwege de forse westenwind voornamelijk de Buitenveldertbaan toegewezen aan binnenkomende vliegtuigen. Sommige vluchten moesten een doorstart maken.

Aan het eind van de middag was de Buitenveldertbaan in gebruik voor landend vliegverkeer. Het artikel gaat verder onder de video.

Schommelende vliegtuigen naderen Schiphol - NH Nieuws / Doron Sajet

Sinds maandag is er meer vliegverkeer boven Amsterdam en Amstelveen dat de Oost- en Buitenveldertbaan van Schiphol nadert. De komende maanden zal dat ook wel zo blijven, vanwege groot onderhoud aan de Aalsmeerbaan. Bij harde een zuidwestenwind mogen die banen ook 's nachts gebruikt worden.

Lees ook

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]
@
Volg luchtvaartverslaggever Doron Sajet op twitter

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]