Concurrentiestrijd tussen Roda JC en Jong Ajax eindigt onbeslist; Jong AZ onderuit

In de subtopper tegen Roda JC heeft Jong Ajax vanavond gelijkgespeeld. Het eindigde in Kerkrade na een leuke wedstrijd in 2-2. Jong AZ had het moeilijk tegen koploper FC Emmen en ging met 3-0 onderuit.

De spelers van Jong Ajax na de 2-2 tegen Roda JC - Foto: Pro Shots / Henk Korzelius

Naci Ünüvar zette de bezoekers na een kwartier op voorsprong. De aanvaller kwam vanaf rechts naar binnen en schoot de bal via een verdediger over keeper Rody de Boer heen. Ondanks de voorsprong was Roda JC de betere ploeg in de eerste helft. Vlak voor rust werd het dan ook 1-1 door Patrick Pflücke.

Aan het begin van de tweede helft kwamen de Limburgers op voorsprong. Dylan Vente ging alleen op het doel af en scoorde met een fraai lobje. Jong Ajax bleek niet uit het veld geslagen, want binnen het uur stond het 2-2. Kristian Hlynsson kon uithalen vanaf randje strafschopgebied en hij schoot de bal diagonaal in de linkerbenedenhoek.

Na 34 wedstrijden staat Jong Ajax zevende in de eerste divisie met 59 punten. Roda JC is de nummer vijf met één punt meer.

Opstelling Jong Ajax: Raatsie; Gooijer, Hillen, Musampa, Salah-Eddine; Fitz-Jim (Yah/87), Ünüvar, Hlynsson; Ihattaren (Martha/46), Rasmussen (Delgado/46), Hansen