Ga naar Content

Hoofddorpse horecaondernemers beleven 'totale nachtmerrie' na brand aan Kruisweg

De brand die afgelopen week woedde aan de Kruisweg in Hoofddorp heeft niet alleen in een supermarkt, maar ook in enkele aangrenzende zaken voor schade gezorgd. Daaronder is ook restaurant The Market Club van Rob Leemker. "Het is aan de binnenkant van voor tot achter volledig verwoest." 

Interieur The Market Club verwoest na brand - Foto: The Market Club

Als Rob donderdagavond rond half twaalf de deur van zijn restaurant achter zich dichttrekt, weet hij nog niet dat hij nog geen vijfeneenhalf uur later wéér voor zijn restaurant zal staan. Dan met een heel ander gevoel.

"Toen ik aankwam waren de vlammen net terug het dak in, maar mijn compagnon was tien minuten eerder, die heeft gezien hoe de vlammen uit het dak sloegen. Een totale nachtmerrie."  

Foto: NieuwsFoto.nl

Al snel nadat de brand was uitgebroken, twitterde de Veiligheidsregio Kennemerland dat het 'heeft gebrand in het achterste deel van een supermarkt'. Supermarkt Biladi is inderdaad zwaar gedupeerd, maar volgens Rob is de brand niet in de supermarkt ontstaan. "Het is waarschijnlijk bij ons begonnen, daar wordt vanmiddag meer over bekend." 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Hoe dan ook, de schade is gigantisch. "Alles is kapot", zegt Rob, "het is echt een drama." Zoals alle horecaondernemers was hij druk bezig om de financieel zware coronajaren goed te maken. "Dit is een enorme knauw, dit kun je niet bevatten. We hadden een mooie zaak gemaakt, en nu is het voorbij."  

Zo definitief als dat misschien klinkt, is het niet, voegt hij daar snel aan toe. "We gaan alles op alles zetten om een doorstart te maken." Inmiddels is hij met zijn team van zo'n twaalf man sterk druk bezig het restaurant 'te ontmantelen', om het vervolgens weer 'vanaf de grond' op te bouwen. 

Restaurant The Market Club getroffen door grote brand - Foto: The Market Club

Om dat te kunnen doen, moet er nog wel flink wat geld worden binnengeharkt. "Ik hou er niet van om m'n handje op te houden, maar we zijn onderverzekerd", legt hij uit waarom met een inzamelingsactie tweeënhalve ton bij elkaar probeert te krijgen. Zover is het nog lang niet, maar twee dagen na de lancering staat de teller al op ruim 20.000 euro. 

"Het geeft de gebeurtenis een kleine positieve wending"

Rob leemker, restauranteigenaar

"Ik hoopte binnen drie weken 5.000 euro op te halen, dus dat is wel bizar", reageert hij enthousiast op de gulle giften. "Het geeft de gebeurtenis een kleine positieve wending." Hij en zijn team leven naar eigen zeggen ook erg mee met hun getroffen buren. "Mijn gedachten gaan uit naar mijn collega-ondernemers."

Supermarkt

De eigenaar van de supermarkt Biladi laat aan NH Nieuws weten dat 'het dak kapot is', en hij veel water- en roetschade in zijn winkel heeft. "Dit gaat wel een paar maanden duren", zegt hij. Ook hij is ervan overtuigd dat de brand bij The Market Club is begonnen, en is overgeslagen op zijn dak. 

De andere getroffen zaken zijn de aangrenzende kledingzaak en de viswinkel daarnaast, vertelt hij. "Ik ben goed verzekerd en krijg veel steun van vrienden", besluit hij optimistisch.

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]