Ga naar Content

Na een valse start begint de lente nu echt ☀️

De sneeuw en vorst van begin april staan nog in ons geheugen gegrift. Maar er is licht aan het einde van de tunnel: de lente barstte vandaag los met een heerlijk zonnetje en temperaturen van rond de twintig raden. Bij het Alkmaarse stadsstrand blijkt het goed toeven voor de zonaanbidders, en dat geldt ook voor de eerste strandgangers in Zandvoort. 

De zomer begint ☀️ - NH Nieuws

De laatste likjes verf werden aangebracht op de nu al drukbezochte strandtenten. Vanmiddag was het strand bezaaid met wandelaars, die genoten van het zonnige weer: "Na twee jaar pandemie mogen we eindelijk weer knallen. Vandaag is absoluut de zomer begonnen. We zijn er helemaal klaar voor", zegt Danouk Bom van strandtent 'The Spot'.

De temperatuur van de zee was vandaag nog te koud om een duik in het water te nemen, maar met 20 graden was het op een kleedje of strandstoel goed te doen. "We kunnen weer lekker zitten en borrelen in de zon. Heerlijk", zegt een strandganger met een grote glimlach op haar gezicht.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.