Ga naar Content

Interim-coach Jeroen Smits wil rust terug bij SEW: "Vertrouwen moet worden hersteld"

Het zijn tumultueuze weken bij de handbalsters van SEW. Na het plotselinge ontslag van hoofdtrainer Arthur Langedijk en het vertrek van tussenpaus Rik Boonkamp, is nu Jeroen Smits naar voren geschoven om het seizoen van de Nibbixwouders tot een goed einde te brengen. "Het is nu eerst tijd om de rust terug te brengen en weer plezier in het spel te krijgen", zegt Smits.

De speelsters van SEW - Foto: Orange Pictures

Na het vertrek van Langedijk werd bekend dat het trio Rik Boonkamp, Jeroen Smits en Theo Bakker samen het seizoen zouden afmaken. Nadat Boonkamp het na één duel voor gezien hield, is het nu de beurt aan Smits voor de laatste vijf wedstrijden van het seizoen. "We hebben een goed gesprek gevoerd met de selectie en er is wederzijds vertrouwen om het seizoen samen tot een goed einde te brengen", aldus Smits. "Er is een streep gezet onder alles wat er is gebeurd en we moeten weer vooruit kijken."

Doelstelling

SEW is ondanks de onrustige situatie nog wel gewoon volop in de strijd om een Europees ticket voor volgend seizoen. "Eerlijk gezegd is dat niet de eerste doelstelling op dit moment. We willen eerst weer het vertrouwen terug krijgen binnen de groep. We moeten met ze allen de schouders eronder zetten."

"In juni moet de nieuwe trainer met een schone lei kunnen beginnen"

SEW-trainer Jeroen Smits

Volgend seizoen zal Michael Vijverberg voor de groep staan van de club uit het Westfriese Nibbixwoud. Smits is van plan de selectie zo goed mogelijk over te dragen aan de nieuwe trainer. "Deze meiden kunnen echt heel goed handballen. Belangrijk is dat ze het plezier weer terug krijgen in het spel en dat ze elkaar weer gaan vertrouwen. In juni moet de trainer met een schone lei kunnen beginnen."

De eerste wedstrijd van SEW met Smits aan het roer is op zaterdag 23 april. SEW speelt dan een thuiswedstrijd tegen provinciegenoot Volendam. Vorige week verloor SEW met 30-29 van de handbalsters uit het vissersdorp.

Jeroen Smits spreekt de handbalsters van SEW toe - Foto:

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]