Ga naar Content

Motorcoureur Rob Hartog stapt over naar het zware werk: "Drie seconden sneller"

Voor motorcoureur Rob Hartog begint in mei het seizoen. In dit nieuwe motorjaar is de dertigjarige Enkhuizer actief in de IDM Superbike. Hij rijdt dan op een 1000 cc motor. "Nu ben ik zo'n drie seconden sneller op een rondje en dat is ontzettend veel".

Motorcoureur Rob Hartog voor het eerst dit jaar in de IDM Superbike - NH Nieuws

"Ik heb fors meer vermogen, haal hogere snelheden en het vergt een andere rijstijl", vertelt een enthousiaste Hartog. Vorig seizoen reed de Noord-Hollander nog op een 600 cc motor. Hartog behoort tot het team van SWPN en was onlangs op het circuit van Assen om zijn nieuwe motor te testen.

"Het circuit van Assen voelt meer als mijn thuiscircuit"

motorcoureur rob hartog

Assen thuiscircuit

Je zou verwachten dat het circuit van Zandvoort de thuisbaan is voor de Noord-Hollander. Toch is dat niet zo. "Zandvoort is een autocircuit. Op Assen worden meer races gereden voor motoren. Het is bijna twee uur rijden, maar het voelt als mijn thuiscircuit."

NH Sport kreeg tijdens de testdag in Drenthe een mooi kijkje achter de schermen. Dat leverde de bovenstaande reportage op.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]