Ga naar Content
HOORN

Jongeren gaan al suppend het drijvende plastic te lijf in Hoornse haven

22 april 2022, 20.00 uur
Door: Chantal Bos · Foto: NH Nieuws / Chantal Bos

Al suppend ging een groep kwetsbare jongeren deze namiddag het afvalplastic in de haven van Hoorn te lijf. Balancerend op de plank met een grijper, peddelden de meiden behoorlijk wat afval bij elkaar. "Ik hou van de wereld en wil daarvoor het beste doen", zegt de 13-jarige Chaima.

Jongeren gaan al suppend het drijvende plastic te lijf in Hoornse haven - NH Nieuws

Dat alles in het kader van de internationale World Earth Day. 'Eigenlijk een een soort moederdag voor de aarde', omschrijft jongerenwerker Esther de Groot van Stichting Netwerk. Allerlei jongerenorganisaties slaan vandaag landelijk de handen ineen om afvalplastic de kop in te drukken. 

Meidengroep

En zo ook deze twee meidengroepen. Waarin kwetsbare jongeren samen komen. Esther: "Het zijn twee meidengroepen, vanuit het Venenlaankwartier, Hoorn-Noord en de binnenstad. En er is een groep van de school d'Ampte." Ze hebben elkaar voor het eerst ontmoet in het talenthuis van Stichting Netwerk, dat werd opgericht om jongeren van de straat te houden en te verbinden tijdens de coronacrisis. 

De dames zien het wel zitten om een nat pak te riskeren voor Moeder Aarde.  Ook al lijkt het in eerste instantie behoorlijk schoon te zijn, verderop en achter de boten is genoeg afval in het water te vinden. "Je doet iets voor de natuur en het is gelijk ook heel gezellig", besluit de 16-jarige Meike.

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]