Ga naar Content

Man rijdt met crossmotor van pier in Velsen-Noord

Een man is vanmorgen gewond geraakt nadat hij met zijn crossmotor van de pier in Velsen-Noord viel. Het ongeluk gebeurde rond zeven uur toen de man vanaf het strand met zijn motor doorschoot en onderaan de pier tussen de rotsblokken terechtkwam.

Man gewond na val van pier met crossmotor - Foto: Foto: Inter Visual Studio

Twee mannen reden met hun motor vanaf het strand richting de pier, toen een van hen een opstaand randje over het hoofd zag en van de pier werd gelanceerd. Uiteindelijk belandde hij tussen de rotsen, meldt een woordvoerder van Politie Noord-Holland.

Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumateam en helikopter, kwamen op het ongeval bij de Reyndersweg af om het slachtoffer te verzorgen. Ambulancepersoneel heeft de man onderaan de pier onderzocht, waarna hij door de brandweer op een brancard omhoog werd gehesen.

Verboden

Na de eerstehulpverlening is hij met verwondingen aan zijn benen met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. De motor van het slachtoffer is door de brandweer geborgen. 

De politiewoordvoerder verklaart dat de mannen in overtreding waren. "Het is verboden te crossen op het strand en je mag ook niet met een gemotoriseerd voertuig op de pier rijden."

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.