Ga naar Content

Bijtende hond verwondt meisje op speelplein Amstelveen: 'Laffe eigenaresse liep weg'

Een meisje uit Amstelveen is een week geleden gewond geraakt toen ze op een speelpleintje in Westwijk werd aangevallen door een hond. Het meisje liep bijt- en schaafwonden op, maar de eigenaresse van de hond bekommerde zich geen moment om het slachtoffertje.  

Zwarte hond (niet de hond uit het verhaal) - Foto: AdobeStock

De hond viel het meisje vorige week donderdag (21 april), rond 14.00 uur 's middags aan op het speelpleintje aan de Korenbloemlaan, in het zuiden van de wijk Westwijk. Volgens wijkagenten, die buurtbewoners in een nieuwsbrief vragen relevante info of beelden te delen, gaat het om een zwart-witte hond die naar de naam Max luistert. 

Speelplein Korenbloemlaan Amstelveen - Foto: Google Maps

"De eigenaresse was zo laf om direct weg te lopen en zich niet bekend te maken bij de politie of het slachtoffer", schrijven de wijkagenten. Een woordvoerder van de politie Noord-Holland laat NH Nieuws weten dat nog niet bekend is om wie het gaat.

Signalement

Het gaat om een vrouw van 1,65 meter lang met blond haar. De bewuste middag droeg ze een turqoise shirt. Volgens de politie woont ze mogelijk in de (omgeving van de) Korianderlaan of de Sint Janskruidlaan. De hond droeg een zwarte band om z'n bek, lijkend op een muilkorf.  

Hoe het met het aangevallen meisje gaat, is niet bekend. Haar moeder laat NH Nieuws weten niet te willen reageren op de gebeurtenissen. 

Beelden

De politie hoopt dat omwonenden van het speeltuintje iets gezien hebben, of (bijvoorbeeld met hun slimme deurbel) beelden van de aanval hebben gemaakt. 

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]