Ga naar Content

Uiteenlopende meningen over komst van wolf: "Eerst moet het uit de hand lopen"

DNA-onderzoek en een prooi met typische bijtsporen laat zien dat de wolf zijn weg heeft gevonden naar onze provincie, maar boswachter John Didderen is er niet huiverig om. Volgens hem blijkt uit Duits onderzoek dat er nauwelijks confrontaties met mensen zijn en dat met name de ree en het wilde zwijn op 't menu van het dier staan. Veehouder en politicus Ad Baltus is minder blij; hij ziet het liefst dat er direct actie wordt ondernomen: "Maar in Nederland laten we het eerst uit de hand lopen voordat we aan beheer doen", stelt hij. 

De wolf in Noord-Holland - NH Nieuws

Volgens boswachter Didderen moeten mensen met kleinvee zoals schapen en geiten hun dieren beschermen tegen de wolf. "Dat kan heel goed met stroom of rasters bijvoorbeeld. Maar dat zijn we niet gewend en dat geeft nu discussie."

Als het aan de veehouder ligt, hoeft er geen discussie gevoerd te worden. Hij ziet het liefst dat er direct maatregelen worden genomen: "Op het moment dat de wolf een probleem veroorzaakt en zich te goed doet aan land- en huisdieren, dan moet 'ie weg", zegt hij Baltus stellig. 

De wolf die in de provincie is gespot lijkt voorlopig nog een passant. Er zijn geen aanwijzingen dat de viervoeter zich hier definitief heeft gevestigd. 

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]