Ga naar Content

Covid-carrièreswitch: Mark werd onverwacht test- en vaccinatielocatiecoördinator

Hij was planner bij een particuliere ambulancedienst, maar sinds anderhalf jaar is Mark van der Bel locatiecoördinator van de grote test- en vaccinatie paviljoens op Schiphol. "Ik werd gevraagd om één dag in de week bij te springen, dat is geëindigd in anderhalf jaar fulltime werk", zegt Mark. 

Coronabanen zijn voorbij - NH Nieuws

En zijn werk zit er nog niet op. Nu de test- en vaccinatielocatie op Schiphol wordt gesloten, blijft Mark van der Bel voor de veiligheidsregio werken. Hij start de ontwikkeling van een nieuwe, kleinere testlocatie omdat het voorlopig mogelijk zal blijven je te laten testen. 

Nieuwe 'covid' beroepen

De pandemie heeft indirect voor duizenden een onverwachte carrièreswitch veroorzaakt. Welke barman had kunnen denken dat hij, gekleed in overall en haarnet, dagenlang wattenstaafjes in neuzen zou duwen, betaald door de GGD. Zo verging het ook mensen die werden ingezet voor het bron- en contactonderzoek en coördinatoren van de test- en vaccinatielocaties. "Je stuurt de algehele procedure aan, dat is in meerdere organisaties zo, alleen dit is wel een hele andere tak van sport", vertelt Van der Bel.

Wat het interessant maakte was onder meer het veranderende beleid. Ook Van der Bel zat gespannen voor de Buis als Mark Rutte tijdens de wekelijkse persconferentie de nieuwe richtlijnen toelichtte. Op basis van die persconferentie schatte Van der Bel in of hij een drukke of een rustige week voor de boeg had.

"Je stuurt de algehele procedure aan, maar dit is wel een heel andere tak van sport"

Mark van der bel

Het werk bevalt Van der Bel en hij blijft dan ook bij de Veiligheidsregio Kennemerland werken. Hij vindt het niet erg dat de locatie op Schiphol gesloten wordt. "De locatie is natuurlijk wel erg groot als  je maar één lijntje hebt draaien", zegt hij.

De gangen in de witte paviljoententen zijn uitgestorven en de afgeschoten testhokjes die wij allemaal zo goed hebben leren kennen zijn leeg en stoffig. De GGD gaat op zoek naar een plek voor  een nieuwe  teststraat. Van der Bel zit het liefst in een tent omdat je die helemaal zelf kunt indelen. Waar de nieuwe locatie komt, is nog niet zeker, het is wel heel waarschijnlijk dat Mark van de Bel voorlopig de locatie coördinator wordt.

Lees ook

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]