Ga naar Content

Tunnel-omleidingen blijven voor frustratie zorgen, maar pontproblemen bleven uit

Na de verkeerschaos van vorige week, stroomde het verkeer dit weekend een stuk beter door, ondanks de sluiting van de Wijkertunnel. Chaos bij de pont bleef uit en de Velsertunnel "reed lekker door." Toch zorgen de omleidingsroutes langs de gesloten tunnel voor veel frustratie, zeker bij taxichauffeur Henk van der Valk: "Ik moest om via Rottepolderplein, en net als vorige week liepen de wachttijden voor klanten enorm op." 

Wijkertunnel - Foto: Rijkswaterstaat

Henk kan er nog steeds met zijn pet niet bij. Vanuit Driehuis kon hij door de afsluitingen en omleidingen niet door zowel de Wijker- als de Velsertunnel, zegt hij. "Mijn chauffeur moest een ritje naar Castricum maken. Hij moest helemaal naar Rottepolderplein en dan weer terug via de verbindingsroute... echt, ik snap niet dat er niemand eens zegt: stoppen met dat geouwehoer."

Gerrit van Egmond van de dierenambulance wist zijn routes gisteren wel door de Velsertunnel te plannen en heeft dus een beter weekend achter de rug. "Het ging soepel, ik ben verschillende keren heen en weer gependeld en er was gewoon helemaal niks, het verkeer in de tunnel reed lekker door." 

Dat was beter dan vorige week. "Toen stonden we steeds vast en hebben we een paar keer stiekem de busbaan gepikt. Dat mogen wij, in tegenstelling tot gewone hulpdiensten, eigenlijk niet."

Tekst loopt door onder de lees ook

Lees ook

Het verkeer op de A9 heeft afgelopen weekend wel wat last gehad van de gesloten Wijkertunnel op die snelweg. Gisteren reed het verkeer er 'door werkzaamheden langzaam', aldus een tweet van Rijkswaterstaat.

Vorige week zorgde de gesloten Wijkertunnel voor opstoppingen en lange wachttijden voor de pont van Velsen. In overleg hebben de gemeente en Rijkswaterstaat de communicatie aangepast. Het college van B&W beloofde in een brief aan de raad dat 'de aanwijzingen op de bebording duidelijker worden. Bovendien plaatst RWS vier extra tekstkarren op strategische plekken.'

Tekst loopt door onder de tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Met enig succes bij de pont: demissionair wethouder Bram Diepstraten constateerde op Twitter dat de situatie 'beheersbaar' bleef. Gerrit van de dierenambulance was het niet ontgaan: "Er stonden grote borden: 'Ga niet via de pont.'"

Ook openbaarvervoersbedrijf GVB, dat dit weekend extra ponten inzette, zag dat het beter ging. "De wachttijden waren in ieder geval een stuk minder lang dan de week ervoor", aldus een woordvoerder.

De afsluitingen en omleidingen van afgelopen weekend:

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]