Ga naar Content

Pupcakes, pannenkoeken en kurkumapretzels: Maureen du Toit maakt hondenkookboek

Er bestaan al honderden kookboeken voor mensen, maar ook kookboeken voor honden zijn in opmars. Honden zijn vaak, net als hun baasjes, echte lekkerbekken. In haar nieuwe boek deelt Maureen du Toit, foodie in hart en nieren, recepten voor verantwoorde snacks voor je trouwe viervoeter.

Foto: NH Nieuws

Presenteren, schrijven, acteren en yogales geven: Maureen du Toit is van alle markten thuis. Nu heeft ze ook een boek geschreven, met daarin verantwoorde snacks voor je hond: Het Happy Hond Kookboek. "Mijn uitgever wilde dat ik een kookboek ging schrijven. Maar er bestaan al zoveel mensen kookboeken en ik had niet echt iets vernieuwends", vertelt Du Toit aan NH Nieuws.

"Onze hond Bella was dol op pannenkoeken en jatte een keer een stapel", vertelt ze. Vanaf dat moment werd het een traditie om apart voor haar hond een pannenkoek te bakken. "Op Pinterest ontdekte ik een bakkerij voor huisdieren in Australië en toen besloot ik een hondenkookboek te gaan schrijven met cupcakes, brownies en pannenkoeken. Speciaal afgestemd op honden."

Pupcakes en jellydonuts

In het boek vind je recepten van appel-kurkumapretzels tot pupcakes met appel en banaan, en van zoete-aardappelpoffertjes tot peanut butter-en-jellydonuts. Allemaal baksels en tussendoortjes, die makkelijk te maken zijn.

Om de recepten te testen, waren er natuurlijk proefkonijnen nodig. Zelf koos Maureen ervoor om haar recepten door de hond van haar ouders te laten uitproberen. "Mijn hond Bella was inmiddels overleden, dus ik heb mijn recepten grotendeels afgestemd op Luca. Maar ook andere honden uit mijn directe omgeving waren proefkonijn."

Alle recepten in het boek zijn lager in vet en zonder suiker. "Dan krijg je een stuggere structuur in het eindresultaat." De recepten in het boek zijn vooral bedoeld als snack.

"Zo'n hond maakt het eigenlijk geen barst uit wat hij te eten krijgt, het boek is meer leuk voor de baasjes"

maureen du toit, schrijfster

Leuke reacties

Tot nu toe heeft Maureen leuke reacties gekregen op het boek. "Ze zijn wel verbaasd. Eigenaren van honden vinden het grappig, maar ik denk dat er ook wel mensen zijn die kritiek zullen hebben." En dat snapt ze helemaal. "Zo'n hond maakt het eigenlijk geen barst uit wat hij te eten krijgt, het boek is meer leuk voor de baasjes."

Aan het receptenboek werkten ook verschillende bekende Nederlanders en hun honden mee, onder wie Gallyon van Vessem, Koos van Plateringen, Ellie Lust, Viktor Brand, Loretta Schrijver, Evelien de Bruijn, Babette van Veen en Maurice Wijnen.

Beluister de podcast met Maureen hier.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.