Ga naar Content

Droom spat uiteen voor Jesper de Jong na verlies in kwalificatie Roland Garros

Jesper de Jong kan het hoofdtoernooi van Roland Garros uit zijn hoofd zetten. De 21 jarige tennisser uit Hoofddorp verloor in de tweede ronde van het kwalificatietoernooi nipt van Daniel Masur: 4-6, 6-4, 7-6 (3).

Jesper de Jong speelt op gravel - Foto: Orange Pictures

De Jong, de nummer 137 van de wereld, won gisteren zijn partij eenvoudig van Vit Kopriva (6-2, 6-3). Ook tegen de Duitser begon De Jong goed aan zijn partij door de eerste set van 4-6 te winnen. De tweede set moest hij aan Masur laten, waarna De Jong na een intense laatste set de zege aan zich voorbij zag gaan: 7-6. Om door te dringen tot het hoofdtoernooi had De Jong, die nog nooit op een Grand Slam speelde, ook de derde voorronde nog moeten winnen. 

Griekspoor

Tallon Griekspoor is al geplaatst voor het graveltoernooi in Parijs. De Nieuw-Venneper won vandaag in Genève zijn partij in de achtste finales en staat daardoor in de kwartfinale van het ATP-toernooi. De mondiale nummer 64 deed dat ten koste van de Zwitserse qualifier Johan Nikles: 6-3, 7-5.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag tussen 17.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]