Ga naar Content

Gigantische vliegers kleuren lucht in Callantsoog: "35 meter lange octopus"

De blauwe lucht op het strand van Callantsoog werd vandaag opgefleurd door talloze  vliegers. Tijdens het Vliegerfeest gingen onder andere exemplaren in de vorm van teddyberen, octopussen en vissen de lucht in. 

Vliegerfeest Callantsoog - NH Nieuws

"Als je er onderdoor loopt, denk je 'jeutje, wat gigantisch'", zegt Marc Bergman enthousiast.  Marc is organisator van het Vliegerfeest en trotse eigenaar van een grote oranje teddybeer. "Ik heb jarenlang een vliegerwinkel gehad en daarom ben ik dit gestart." 

Een groep bruine octopussen trekt veel bekijks. "Er hangen er nu paar van twintig meter en eentje van 35 meter", vertelt Stephen van Holland Kite Team. Door het gespeel van de wind lijken deze grote octopussen wel te leven. "We hebben er ook nog een van 65 meter. Die vlieger kon helaas niet de lucht in dit weekend. Het brede strand van Callantsoog is te klein", aldus Stephen. 

"Het kan in alle vormen en maten. Alles gaat de lucht in!"

Marc Bergman, vliegerfeest

De vliegers lijken uit zichzelf te zweven. Maar deze zwevende reuzen hangen in de wind. "Het is een soort haat-liefdeverhouding tussen de wind en de vliegeraars", zegt een man die zijn vlieger uit de zee heeft moeten vissen.

De octopussen van Holland Kite Team begonnen ook al een beetje te zakken, maar na een verandering van de windrichting vlogen ze al weer trots boven het strand. "Eigenlijk hebben we perfect weer!", zegt organisator Marc. "De mensen kunnen genieten van de zon en wij zijn heel blij dat de vliegers er mooi bij hangen!"

Het evenement trok veel Nederlanders, maar ook uit België en Duitsland deden mensen mee. 

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.