Late gelijkmaker en shoot-outs bezorgen Bloemendaal voordeel tegen Pinoké

Bloemendaal heeft via shoot-outs (3-3 na reguliere speeltijd) de eerste stap gezet richting prolongatie van de hockeytitel. In het Amsterdamse Bos bood play-offs debutant Pinoké meer dan voldoende weerstand. De Amstelveners hadden meer recht op de overwinning, maar een treffer vlak voor tijd en een slechte serie in de shoot-outs brachten Bloemendaal alsnog de zege.

Bloemendaal wint eerste play-off duel met Pinoké - Foto: Pro Shots / Erich Snijder

In een intense beginfase bleek van zenuwen geen sprake aan de kant van Pinoké. De Amstelveners staan voor het eerst in de historie in de finale van de play-offs en konden goed mee met regerend landskampioen Bloemendaal.

De bezoekers kwamen na vier minuten echter wel op voorsprong via Thierry Brinkman, maar Pinoké had daarna de overhand. Dat betaalde zich via Alexander Hendrickx en Niklas Wellen ook uit, want zij draaiden de wedstrijd om: 2-1. Tim Swaen bracht Bloemendaal uit een strafcorner voor rust op gelijke hoogte. Pinoké kreeg meerdere mogelijkheden om Bloemendaal pijn te doen, maar liet dat na.

De ploeg van Pinoké-trainer Jesse Mahieu ging na de pauze vrolijk verder en was in eigen huis de bovenliggende partij. Hendrickx zette de thuisploeg halverwege het derde kwart met een rake knal uit een strafcorner verdiend op 3-2. Bloemendaal drong aan, kreeg een aantal strafcorners, maar verzilverde die niet.

Strafcorner en shoot-outs

Bloemendaal probeerde in de slotfase nog wel de gelijkmaker te forceren, maar echte grote kansen bleven uit. In de laatste minuut kregen De Musschen een dubieuze strafcorner, die  stroopte bij Swaen, maar door Arthur van Doren alsnog tot doelpunt werd gepromoveerd: 3-3.  In de shoot-outs faalde Pinoké bij de eerste drie pogingen, terwijl de Bloemendaalse specialisten Swaen, Brinkman en Florian Fuchs raak schoten.

In de best-of-three serie moeten de Bloemendalers nog één keer winnen om de landstitel te prolongeren. Pinoké zal de twee resterende wedstrijden moeten winnen om het kampioenschap voor het eerst in de historie binnen te slepen. De volgende ontmoeting is morgenmiddag op 't Kopje van Bloemendaal.