Ga naar Content

Schokkende beelden van aanval met kapmes in Alkmaarse binnenstad

De beveiligingscamera's in de Alkmaarse binnenstad hebben de steekpartij op de Laat vorig jaar helemaal vastgelegd. De dader is nog steeds, ondanks meerdere oproepen op nationale televisie, voortvluchtig.

Foto: Politie

Aan de steekpartij werd gisteravond aandacht besteed in het RTL-programma Opsporing NL. Daarin deelde de politie heftige beelden waarop te zien is hoe de verdachte op klaarlichte dag achter het slachtoffer aanrent en uithaalt met een kapmes.

Tekst gaat verder onder de video.

Het slachtoffer weet uiteindelijk te ontkomen en vlucht iets verderop in de straat een coffeeshop in. Hier krijgt hij eerste hulp van medewerker Jimmy, die destijds aan NH Nieuws vertelde dat hij de spieren onder zijn oksel zag zitten. Het slachtoffer is daarna in het ziekenhuis aan zijn verwondingen geopereerd.

Signalement verdachte

De dader is volgens de politie een ongeveer 30-jarige man met kort zwart haar en een zwarte korte snor. Hij vluchtte op een zwarte scooter. Op de dag van de steekpartij droeg de man donkere kleding en een koptelefoon.

Het slachtoffer en de verdachte kennen elkaar, vertelt een politiemedewerker in het televisieprogramma: "Zij hebben in het verleden ook al een keer een aanvaring gehad waarbij klappen zijn gevallen. Volgens het slachtoffer waren ze nu weer op goede voet en begroetten ze elkaar als ze elkaar tegenkwamen."

Arnhem

De politie vermoedt dat de verdachte zich in Arnhem en omgeving bevindt. Wie denkt te weten waar de verdachte is, of kortgeleden was, wordt verzocht om contact op te nemen met de politie. Eerder besteedde ook het Gelderlandse programma Bureau GLD aandacht aan de zaak.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]