Ga naar Content

Paul van Ass nieuwe bondscoach Nederlandse hockeyvrouwen

Paul van Ass wordt de nieuwe bondscoach van de Nederlandse hockeyvrouwen. Van Ass tekent een contract tot en met de Olympische Spelen van Parijs in 2024. De 61-jarige trainer gaat zijn nieuwe functie combineren met zijn rol als coach van de heren van HGC.

Paul van Ass als coach van HGC - Foto: Pro Shots / Bart Scheulderman

"Eerlijk is eerlijk, toen de KNHB mij vroeg voor deze functie moest ik er wel even over nadenken", zegt Van Ass in een persbericht. "Bij Heren 1 van HGC heb ik het namelijk erg naar mijn zin. Maar het is een enorme eer als je gevraagd wordt je land te vertegenwoordigen, ook als bondscoach."

Zoektocht

Van Ass begint per 1 september en volgt Jamilon Mülders op. De Duitser heeft Oranje onder zijn hoede sinds Alyson Annan in januari plotseling vertrok wegens een verschil van inzicht over de aanpak van de angstcultuur in de ploeg. Alyson Annan is inmiddels bondscoach van de Chinese hockeyvrouwen.

 Van 2010 tot en met 2014 was Van Ass ook al bondscoach van de Nederlandse mannen. Op de Olympische Spelen van Londen in 2012 werd de finale verloren van Duitsland.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag tussen 17.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en daarna elk half uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]