Ga naar Content

Noord-Hollands zeilduo wint goud in 49er-klasse op Allianz Regatta

Floris van de Werken (Warder) en Bart Lambriex (Haarlem) hebben nogmaals bewezen in goede vorm te steken. De Noord-Hollandse zeilers zijn naast wereldkampioen, ook de beste in de wereldbeker in de 49er-klasse. 

Het Noord-Hollandse duo Van de Werken/Lambriex was oppermachtig - Foto: Orange Pictures / Rob Pauel

Het duo pakte op overtuigende wijze goud in de 49-er klasse op de Allianz Regatta. De zeilers waren vrijdag al zeker van de winst door na twaalf races zeven keer gewonnen te hebben. Een vijfde plaats in de afsluitende medalrace maakte daarin geen verschil. 

"We hebben ons deze week niet echt op de resultaten gefocust, doen we eigenlijk nooit", zei Van de Werken na afloop tegen de NOS. "De focus lag op de communicatie aan boord. We proberen te zeilen als één brein, maar wel met de capaciteit van twee paar hersenen. Vier ogen zien meer dan twee."

Tekst gaat verder onder de tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Zinderend

Bij de vrouwen was het verloop van de 49erFX-klasse een stuk zenuwslopender. Odile van Aanholt uit Naarden zeilde voor het eerst met haar nieuwe partner Annette Deutz. Ze hadden na twaalf races, waarvan ze er drie wonnen, een kleine voorsprong op Isaura Maenhaut en Anouk Geurts. Door een tweede plek tijdens de medalrace kroonde het duo zich tot winnaar. 

Bij de windfoilers werd Lilian de Geus uit Blaricum tweede bij de vrouwen. De afsluitende medalrace werd zondag niet gevaren vanwege te weinig wind.

Het is voor het eerst dat de Regatta in Almere wordt gehouden. Het stond vanaf 1985 op het programma in Medemblik.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag tussen 17.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en daarna elk half uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]