Ga naar Content

Schilder klaar voor tweede FBK Games: "Benieuwd hoe ik het doe tegen wereldtop"

Voor de tweede keer in haar carrière doet Jessica Schilder uit Volendam mee aan de FBK Games in Hengelo. Vorig jaar behaalde de kogelstootster uit Volendam goud tegen landgenoten. Deze editie doen ook internationale atleten mee. 

Jessica Schilder pakte brons op het WK indoor - Foto: Orange Pictures

De Volendamse verwacht geen goud te pakken tegen een deelnemersveld met onder meer Auriol Dongmo, Anita Márton en Chase Ealey. "Het wordt sowieso een mooie wedstrijd tegen de wereldtop, waarbij ik 18,5 meter wil stoten. Het is vooral belangrijk dat ik ritme opdoe en ik ben benieuwd hoe ik doe tegen zulke topatleten. Het is een ander veld dan in 2021, maar het is een goede voorbereiding op de WK in Eugene en EK in München."

Op dit moment zit ze een zwaar trainingsprogramma ter voorbereiding op eerdergenoemde toernooien. "Dat maakt het wel lastiger, omdat je weet dat je minder ver stoot dan normaal. Gelukkig duurt het nog een maandje voordat de WK op het programma staat. Door het trainingsprogramma wil je op het juiste moment pieken."

Goed seizoen

"Ik mag zeker niet klagen", reageert Schilder op de vraag over haar seizoen tot nu toe. Zo pakte ze brons op de WK indoor, verbeterde ze records en pakte ze haar derde nationale titel. "Ik had nooit verwacht 19,72 meter in Apeldoorn te stoten. Helaas telde dat niet als nationaal record mee, omdat er te weinig deelnemers waren. Dat zorgt er wel voor dat ik nog gemotiveerder ben om het record nogmaals te verbeteren."

Pinkstermaandag wordt de FBK Games in Hengelo gehouden. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag tussen 17.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en daarna elk half uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]