Ga naar Content

Groot feest in Uitgeest: Pinkstertoernooi verbroedert

Tijdens dit Pinksterweekend kon het ICG toernooi bij FC Uitgeest na jaren van afwezigheid door corona weer doorgaan. Het dak gaat er af in de feesttent en de verschillende jeugdteams van Europese clubs spelen tegen elkaar voor de toernooiwinst. 

Meerdaags voetbaltoernooi in Uitgeest tijdens Pinksteren - NH Nieuws

"Het is perfect gelopen. We hebben geen gedoe gehad en dat vind ik altijd heel belangrijk. We hebben ook een goede omzet gedraaid dus wat ons betreft is het geslaagd." Toernooivoorzitter Gerrit Idema is blij dat het toernooi nu weer plaats kan vinden.

Voetbal is de basis

Het gaat natuurlijk om meer dan het feestgedruis. "De basis is altijd het voetbal. De feesttent en het feest, dat is er bijgegroeid. Dat zorgt er ook voor dat wij voldoende financiele middelen hebben om dit te organiseren."

Dat het toernooi zonder vrijwilligers geen toernooi zou zijn, weet Idema maar al te goed. Er werken dan ook ontzettend veel mensen mee aan het meerdaagse festijn.

"Het zijn er driehonderd denk ik. Zonder vrijwilligers zouden we helemaal niks kunnen. Het zijn ook de mensen die we niet zien, die 's ochtends de vuilnisbakken leeghalen en de gaten vullen op de velden. Alles bij elkaar maakt het zo mooi voor ons als organisatie maar ook voor het dorp, denk ik."

Foto: Jasper Leegwater / NH Nieuws

Een paar van die vrijwilligers draait al tientallen jaren mee. 'Tante Annie' en Ben zijn daar het levende bewijs van. "Mijn zoon voetbalde vroeger hier. Toen ben ik bij de club gekomen en kantinediensten gaan draaien. Toen is dit Pinkstertoernooi begonnen en ben ik daar ook betrokken bij geraakt."

De 87-jarige Annie wil nog heel graag doorgaan de komende jaren. "Blij en trots, tot het einde aan toe. Daar gaan we voor!"

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]