Ga naar Content

Aanvaller Anthony Smits verdient eerste profcontract bij AZ

AZ heeft Anthony Smits zijn eerste profcontract gegeven. De aanvaller ligt tot en met de zomer van 2024 vast bij de Alkmaarse club met een optie voor nog een jaar. Afgelopen half jaar maakte Smits zijn debuut in de Onder 18 van AZ.

Foto: NH Sport / Stephan Brandhorst

In de bekerwedstrijd tegen Feyenoord maakte Smits zijn eerste minuten in de Onder 18. Later in het seizoen won hij met dat team de landstitel en de beker. "Ik had het gevoel dat het eerste contract er ooit een keer zou komen, maar wanneer weet je natuurlijk nooit", zegt Smits op de website van AZ. "Ik maak goede stappen, al vind ik dat er altijd dingen zijn om te verbeteren. Ik ben snel, maar moet daarbij meer gebruik maken van mijn kracht. Ik ben er veel bewuster mee bezig. Het gaat al veel beter. Daardoor word ik in mijn spel gevaarlijker."

Smits stapte een aantal jaar geleden over van AFC naar de jeugdopleiding van AZ. De aanvaller sloot aan in de Onder 14 en groeide vervolgens door richting de Onder 17, waar hij in de eerste seizoenshelft acht goals in veertien wedstrijden maakte.

"Anthony is snel, fysiek sterk, een goede teamspeler en heeft scorend vermogen"

hoofd jeugdopleiding paul brandenburg

Hoofd jeugdopleiding Paul Brandenburg is verheugd dat AZ opnieuw een jeugdspeler een contract kan aanbieden. "Anthony is snel, fysiek sterk, een goede teamspeler en heeft scorend vermogen. Hij heeft zich goed ontwikkeld bij AZ Onder 17 en met zijn eerste contract spreken we het vertrouwen in hem uit. We hopen hem volgend seizoen nieuwe stappen te zien maken bij AZ Onder 18."

AZ heeft de afgelopen tijd vaker contracten gegeven aan talenten uit de eigen jeugdopleiding. Adam Ait Ali Oulhaj, Maxim Dekker, Fedde de Jong, Mexx Meerdink en Iman Griffith liggen voor lange tijd vast bij de Alkmaarders.

Onlangs maakte NH Sport onderstaand item over het kampioenselftal van AZ.

De nieuwe generatie talenten: AZ Onder 18 kampioen - NH Sport/Frank van der Meijden

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • Op tv zie je vanaf maandag 6 juni om 17.10 uur de zesdelige serie De Schoonheid van de Sport 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]