Ga naar Content

Open tuinenweekend in Heemskerk: oud-coördinator Nic van Keulen (87) zwaait af

Deze zaterdag en zondag zijn zo'n 16 tuinen in Heemskerk en Beverwijk opengesteld voor publiek. Zo ook de tuin van de 87-jarige Nic van Keulen, die de afgelopen jaren zelf de organisatie van het open tuinenweekend op zich nam. Zijn opvolgster Karin Wezepoel heeft zin in de komende dagen: "Ik ga zelf ook bij alle tuinen en mensen langs, ik vind het leuk om te zien en om met ze in contact te zijn."

Karin Wezepoel heeft dit jaar dus voor het eerst de touwtjes in handen. Nic van Keulen mag dan wel gestopt zijn met de organisatie, hij doet nog steeds mee: "We zijn nu in de tuin van Nic, hier in Heemskerk. Hij heeft een prachtige tuin en komend weekend gaat hij zijn tuin openstellen."

Tussen de bloemvelden en verrassende perkjes vertelt van Keulen hoe hij betrokken is geraakt bij de organisatie. "Op een bepaald moment is aan mij gevraagd of ik het een jaartje over kon nemen. Toen was ik 80 en ben ik er mee begonnen. Het is een succes geworden vind ik zelf eigenlijk."

Tekst gaat verder onder de videoreportage in de tuin van Nic van Keulen:

De tuinen gaan weer open: zaterdag en zondag groen bewonderen in Heemskerk en Beverwijk - NH Nieuws

Grijze haartjes

Dat er veel oudere mensen op de openstelling van de tuinen afkomen vindt Karin jammer. Juist ook voor jonge mensen met buitenruimte kan het een bron van inspiratie zijn. Het is volgens haar dan ook zeker niet voor "grijze haartjes en mensen die met pensioen zijn."

"Eigenlijk is het veel interessanter voor jonge mensen omdat een tuin, waar 'ie ook ligt, dat kan zelfs je balkon zijn of een stukje plantsoen voor je huis: het biedt altijd mogelijkheden om er iets mee te doen."

Een scala aan verschillende soorten tuinen is zaterdag en zondag te bezoeken. "Een stukje verderop in Heemskerk staat een tuin die geïnspireerd is op Piet Oudolf dus daar staan veel meer grassen in. Op de tuin van Reigershoeve, daar staan veel meer kruiden en groentes in. Het is een heel divers programma met heel verschillende tuinen maar ook verschillende uitstralingen en sferen."

Via deze pagina is te zien welke tuinen open zijn tijdens dit weekend.

Foto:

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]