Ga naar Content

Persoonlijk record Klaver, derde plek bij debuut voor Van Diepen in Parijs

Lieke Klaver heeft haar persoonlijke record op de 400 meter verbeterd. De atlete uit Enkhuizen snelde zaterdagavond naar een tijd van 50,80 seconden in een Diamond League-wedstrijd. Dat leverde haar een vijfde plek op in Parijs, Shaunae Miller-Uibo werd eerste in 50,10.

Lieke Klaver werd tweede op de FBK Games - Foto: Orange Pictures

Onlangs verbrak Klaver al haar pr in het Tsjechische Ostrava door over de streep te komen na 50,90 seconden. Daardoor had ze zich ook geplaatst voor de WK in het Amerikaanse Eugene. 

Debutant

Tony van Diepen maakte zaterdagavond zijn debuut in de Diamond League. Die zal de atleet uit Heerhugowaard niet snel vergeten, want hij werd derde én verbeterde zijn pr op de 800 meter. Hij kwam over de finish na 1:44.14, terwijl hij vier dagen geleden in het Finse Turku 1:44.24 liep. Net als Klaver had Van Diepen zich al eerder geplaatst voor de WK. 

Bekijk hieronder de race van Van Diepen:

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Eerder op de zaterdag had Nadine Visser zich afgemeld voor de Diamond League in Parijs wegens een positieve coronatest. Ze gaf op Instagram aan geen klachten meer te hebben, dus verwacht volgende week wel mee te doen aan de NK. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • Op tv zie je vanaf maandag 6 juni om 17.10 uur de zesdelige serie De Schoonheid van de Sport 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]