Ga naar Content

Raskattenshow in Uitgeest: Nappie en Veyron maken verwachtingen waar

De kattenshow van Uitgeest is een hoogtepunt voor wie van raskatten houdt. Door corona kon het evenement twee keer niet doorgaan, maar dit weekeinde puilt sportcentrum De Zien weer uit van de boskatten, Cyperse katten en Siamezen.

Joke Smid en Bianca Overboom zijn twee van de vele kattenliefhebbers die meedingen naar de titels. Joke is van de partij met Nappie, Bianca hoopt met de jonge Noorse boskat Veyron hoge ogen te gooien in de juniorencategorie.

Borstelen

Tot op het allerlaatste moment borstelen ze hun lievelingetjes. Die staan op het punt door de keurmeester bekeken te worden en moeten er daarom piekfijn uitzien. Bianca en Joke zijn allebei vol zelfvertrouwen: "Ik denk dat ik een goede kans maak", zeggen ze beiden.  

Als ze hun katten eenmaal uit handen hebben gegeven, kunnen ze nog slechts toekijken. Bianca drentelt nerveus heen en weer, ze heeft haar zinnen gezet op deze prijs. Joke loopt al wat langer mee. Ze heeft al de nodige prijzen behaald met Nappie.

En de winnaar is...

De keurmeesters nemen hun tijd, waardoor de spanning oploopt. Maar dan volgt het verlossende woord. Veyron wordt eerste in de juniorenklasse. "Geweldig", zegt de geëmotioneerde Bianca. "Veyron heeft het heel goed gedaan." Ook Nappie wordt eerste in haar categorie. "Super", reageert Joke, terwijl ze vertederd naar haar kat kijkt. "En laten we eerlijk zijn: het is toch ook een geweldige kat!"

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]