Ramon Sinkeldam eindigt buiten de top 10 op NK wielrennen

Vooraf waarschuwde Ramon Sinkeldam dat Bauke Mollema hem niet op de VAM-berg te grazen zou nemen tijdens de NK wielrennen. Die wist de 33-jarige Assendelfter achter zich te houden, maar verder dan de elfde plek kwam de winnaar van 2017 niet.

Ramon Sinkeldam (l) leidt de kopgroep - Foto: Pro Shots / George Deswijzen

In Drenthe ging de nationale titel op de weg naar Pascal Eekhoorn. Hij eindigde vijf seconden voor Daan Hoole en twaalf voor Taco van der Hoorn. Sinkeldam kon de groep niet volgen en eindigde op gepaste afstand. 1 minuut 35 later dan winnaar Eekhoorn passeerde de Noord-Hollander de finish.

Baanwielrenner Youri Havik nam ook deel aan de NK wielrennen. Hij eindigde op de 19e plats op bijna drie minuten achter de winnaar. Niki Terpstra werd 25e. Dylan Groenewegen, Cees Bol en Jetse Bol ontbraken bij de wedstrijd.