Ga naar Content

Noordkop beleeft op een na zonnigste juni ooit, vandaag bij ons geen code geel

Helaas komen aan de zonnige dagen aan het begin van deze zomer, vandaag ruw een einde. Er wordt regen verwacht, al zullen we de dans voor code geel ontspringen volgens NH-weerman Jan Visser. Wel zal er flink wat regen in de provincie vallen. Ook wordt het volgens Visser de op een na zonnigste juni ooit in de Noordkop. 

Foto: NH Nieuws

Sinds het begin van de zomer hebben we geboft met het weer in Noord-Holland, maar daar komt vandaag ruw een einde aan. Er wordt regen verwacht, al zal het in Noord-Holland geen code geel worden volgens NH-weerman Jan Visser. "Het is niet zo dat het meteen gaat regenen, maar wel in de loop van de middag en dan zal het vanmiddag en vanavond ook flink doorregenen." Visser vertelt dat er plaatselijk meer dan 10 milimeter water in de provincie kan vallen.

De maand juni was zonnig, en dat blijkt wel uit het feit dat in Den Helder de op een na zonnigste juni ooit gemeten is. 

Heel grote regenbuien blijven Noord-Holland vandaag bespaard. "Die buien worden vaak vergezeld door onweer en die zijn 'gepland' voor het oosten en het noorden van het land. Er is ook geen code geel voor onze provincie van kracht, maar wel voor dat deel van Nederland."

Volgens Visser is het nu zo'n 19 tot 20 graden, wat verder oploopt tot boven de 20 graden. Later in de middag koelt het, onder andere door de verwachte regenbuien, af naar 17 of 18 graden.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.