Ga naar Content

Geen Cees Bol, maar toch staat zijn Vlaamse fanclub bij startpunt Tour in Denemarken

De Vlaamse fanclub van de wielrenner Cees Bol uit Zaandam is toch met de camper naar Denemarken gereden, ook al gaat hun held daar aanstaande zaterdag niet starten met de Tour de France. De wielrenner heeft nog last van een coronabesmetting. "Onze vrouwen zeiden: 'jullie gaan gewoon er naartoe en maken het beste ervan'."

Foto: NH Nieuws

Vier maanden geleden begonnen de eerste voorbereidingen al voor de Tour de France, maar toch werd de fanclub uit het Belgische Toreke twee weken geleden teleurgesteld. "We hoorden dat Cees corona had opgelopen bij de ronde van Zwitserland. 'Het zal toch niet waar zijn', dachten we meteen", vertelt de Belgische fan Patrick Engelen.

Het was een klap in het gezicht voor de club. "We waren wel een beetje verdrietig, onze vrouwen moesten ons troosten." 

Het beste ervan maken

Toch besloten de mannen de moed niet op te geven en alsnog naar Denemarken te vertrekken. "Onze vrouwen zeiden: 'jullie gaan gewoon er naartoe en maken het beste ervan'."

Op foto's die de club heeft gestuurd naar NH Nieuws zie je een blije groep met vlaggen, petjes en fanshirts om alsnog een eer te brengen aan de wielrenner. "Alle toeters en bellen zijn mee. Ze zullen weten dat we erbij waren en dat Cees Bol een topwielrenner is", grapt Engelen. "We laten hem nooit in de steek, wat er ook gebeurt."

Foto: NH Nieuws

Een wielerwedstrijd en een hoop pilsjes: dat is het begin van de Cees Bol-fanclub. "We  vonden de naam Cees Bol erg grappig", vertelt Patrick Engelen bij NH Radio. "Cees betekent namelijk kaas bij ons."

Nog een hoop biertjes later staat Cees Bol zowaar op het erepodium. Patrick wordt uitgedaagd door zijn vrienden om de wielrenner te interviewen. "Ik deed me voor als een reporter en kon hem nog bereiken ook. Na een paar serieuze vragen vroeg ik wat zijn lievelingskaas was. Zijn antwoord: 'ik lust geen kaas'." Vanaf dat moment sloten we Cees in ons hart."

Volgend jaar er weer bij

Bol heeft inmiddels ook gehoord dat zijn fanclub naar de Tour is afgereisd. "Hij vindt het leuk, maar aan de andere kant sneu, omdat hij er niet is. Cees vindt het super dat we er nog zijn", vertelt Engelen. "Hij gaat ervoor zorgen dat hij er volgend jaar wel bij is." 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]