Ga naar Content

OM in hoger beroep tegen vrijspraak 'scootmobielmoord'

Het OM gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank, die 34-jarige Jama A. vrijspreekt van betrokkenheid bij de dood van de Horinees Dimitri. Op 8 augustus 2020 wordt de 26-jarige Dimitri dood gevonden in een sloot in Nibbixwoud, onder zijn scootmobiel. 
Foto van slachtoffer Dimitri die in 2020 om het leven kwam - Foto: Dymphna Froussis

Op 8 augustus 2020 wordt de 26-jarige Dimitri dood gevonden in een sloot in Nibbixwoud, onder zijn scootmobiel. Volgens de officier van justitie heeft de 33-jarige Jama A. hem eerst bewusteloos geslagen en vervolgens richting de sloot gesleept. Zelf ontkent A. alle beschuldigingen.

Onderzoek wees uit dat Dimitri door een misdrijf om het leven is gekomen. Maar de rechtbank vindt dat er onvoldoende bewijs is dat Jama A. hem heeft vermoord. Het OM vecht het besluit aan en wil Jama A. alsnog vervolgen voor de moord op Dimitri.

Diefstal met geweld

Wel veroordeelde de rechtbank Jama A. voor het plegen van een diefstal met geweld uit een woning in Medemblik, het telen van hennepplanten en het bezit van 400 gram amfetamine. De verdachte krijgt voor deze feiten een gevangenisstraf van drie jaar opgelegd.

Familie blij

Namens de familie van Dimitri reageert hun advocaat blij op het nieuws van een hoger beroep. "De familie was erg teleurgesteld in de uitspraak van de rechter. Ze hopen dat het Gerechtshof tot een ander oordeel komt en vindt dat de verdachte wel degelijk verantwoordelijk is voor de dood van Dimitri."

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.