Ga naar Content

Tallon Griekspoor prolongeert titel op Dutch Open

Tallon Griekspoor heeft vandaag de finale gewonnen van het Dutch Open in Amersfoort. De tennisser uit Nieuw-Vennep versloeg in de finale de Spanjaard Roberto Carballes Baena in twee sets: 6-1, 6-2.

Tallon Griekspoor tijdens het Dutch Open in Amersfoort - Foto: Orange Pictures

Vorig jaar won Griekspoor ook al het Dutch Open. Toen versloeg de 26-jarige tennisser landgenoot Botic van de Zandschulp. In deze editie van het Nederlandse Challenger-toernooi had Griekspoor in de finale geen enkele moeite met zijn Spaanse opponent, de nummer 81 van de wereldranglijst. Griekspoor brak Carballes Baene meerdere keren en serveerde bovendien zelf uiterst sterk. 

Top 50

Griekspoor staat inmiddels 47e op de wereldranglijst. Bij Challenger-toernooien mogen officieel geen spelers meedoen binnen de mondiale top vijftig. Op het moment van inschrijving stond Griekspoor echter buiten de top vijftig en dus mocht hij deze week zijn titel verdedigen. 

De winst van het Dutch Open is voor Griekspoor zijn eerste eindzege sinds november 2021. De Nieuw-Venneper was toen de beste tijdens het Challenger-toernooi van Bratislava

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • NH Sport is vanaf maandag 29 augustus weer op tv te zien om 17.10 uur 
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52