Ga naar Content

Aartsrivalen SV Huizen en Zuidvogels: oud-gedienden doen de kampioensstrijd dunnetjes over

De zomerstop is al een tijdje aan de gang, maar in Huizen moeten ze nog steeds bijkomen van de seizoensontknoping. Voetbalclub SV Huizen won van aartsrivaal en buren Zuidvogels en werd daarmee kampioen. In het zomerprogramma 'De Ziel van de Regio' nemen twee leden van het eerste uur het nóg een keer tegen elkaar op. 

De ziel van de Regio in 't Gooi - NH Nieuws

Beide clubs zijn opgericht in het jaar 1928, hoewel Huizen slechts één maandje ouder is. Beide clubs liggen op sportpark de Wolfskamer en zijn sinds jaar en dag concurrenten van elkaar in het voormalige vissersdorp.

Ontknoping

Zaterdag 28 mei bereikte deze concurrentiestrijd weer eens een hoogtepunt. Toen konden beide teams het kampioenschap van de eerste klasse in de wacht slepen, het was namelijk een nek-aan-nekrace tussen de twee clubs.

In het lokale radioprogramma NH Gooi de Lunchclub blikte streekhistoricus en SV Huizen-aanhanger Klaas Vos vooruit op de wedstrijd. Toen ze de slotfase ingingen stond het 2-0 voor de Zuidvogels, maar uiteindelijk wist SV Huizen de eindstand om te buigen naar 2-4. 

Kampioenschap overdoen

Twee maanden na dato nemen twee leden van het eerste moment het tegen elkaar op in een vriendschappelijk wedstrijdje 'zenuwspiraal'. Hiermee doen ze de kampioensstrijd nog eens dunnetjes over. 

Gert van der Roest is bestuurslid van SV Huizen en als 52 jaar lid van de club. "De succesvolste club van Huizen en omstreken", zegt hij uitdagend. Gerard Bout moet daar hard om lachen. Hij is al 55 jaar lid van Zuidvogels en heeft in die tijd vele rollen vervuld. 

Gelukkig is het niet alleen maar haat en nijd. De clubs werken steeds vaker samen. Zo hebben ze ook een gezamenlijke afdeling vrouwenvoetbal. "Maar bij de heren zal dat niet zo snel gebeuren", zegt Bout. 

Zomertoer: Ziel van de Regio🌞

Dit verhaal is onderdeel van de NH Nieuws 'Zomertoer: ziel van de regio'. In deze serie van tien afleveringen bezoekt presentator Koen Bugter de verschillende regio's in Noord-Holland. Samen met de regioverslaggevers van NH Nieuws en verschillende gasten gaat hij op zoek naar de ziel van de regio.

Vandaag strijkt Koen Bugter neer in 't Gooi. Vanaf 17.10 uur te zien op ons tv kanaal, maar nu al te zien via deze link. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]