Ga naar Content

Raadsel rond verminkte horror-Bumba voor winkel: "Misschien afrekening in crimineel circuit"

Een afgehakte hand, uitgeprikte ogen en opgehangen aan een paal. Zo zag een knuffel van Bumba, de immer olijke kindervriend, er vanochtend voor een winkel in het centrum van Haarlem uit. De pop lijkt doelbewust te zijn 'bewerkt' en opgehangen, maar wie doet nou zoiets? 

Haarlemmers reageren op horror-Bumba - NH Nieuws

Voorbijgangers in de Grote Houtstraat, waar de pop vanochtend of vannacht is opgehangen, verbazen zich er ook over. "Ik snap hier helemaal niets van en ik vind het er schokkend uitziet. Ik denk dat het er ook is neergelegd om de mensen te choqueren", zegt Joop.

Marianne, die bekend is met Bumba, kan zich evenmin niet indenken wie zoiets doet. "Het lijkt me niet dat een moeder dit heeft gedaan om haar kind, dat zich heeft misdragen, even een lesje te leren ofzo. Nee, ik heb geen idee."

tekst loopt door onder het kader

Bumba is een Vlaams clowntje uit de gelijknamige tv-serie voor peuters. De serie wordt geproduceerd door Studio 100, onder andere bekend van Samson & Gert en Kabouter Plop. Tussen 2004 en 2006 zijn er 150 afleveringen van de vrolijke clown verschenen. Een aflevering duurt ongeveer vier minuten. 

Voor Ismet, die zichzelf 'als prominent lid van de Bumba-fanclub ziet', is het gemartelde clowntje een schok. "Het raakt me. Ik zal hier wel wakker van liggen. Daarnaast vind ik, zeker in de periode waarin we leven, dat we lief moeten zijn voor Bumba's."

Crimineel circuit 

Het zou volgens Ismet best kunnen dat de opgehangen kindervriend een signaal is uit het criminele circuit, grapt hij. "Misschien heeft hij iets gezien wat niet mag en dat hij deel uitmaakte van een criminele organisatie. Je weet het niet."

tekst loopt door onder de tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

"Dit lijkt mij iets voor criminelen", zegt Jaap terwijl hij met een vies gezicht naar het figuurtje kijkt. "Misschien kan je informatie inwinnen bij de Italiaanse ijssalon hier aan de overkant dit is toch het werk van de Siciliaanse maffia."

Inmiddels is Bumba op een waardige manier opgeruimd. Van de dader ontbreekt nog steeds ieder spoor. 

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]