Ga naar Content

Zware plofkraak in de haven van Volendam: 'Enorme schade, gelukkig geen slachtoffers'

Een plofkraak heeft vannacht grote schade aangericht aan een pand in de haven van Volendam. Een explosief heeft de gevel van een winkelpand verwoest. Op straat liggen veel glasscherven en brokstukken hout. Volgens de politie zijn er geen slachtoffers gevallen.

Foto: NieuwsFoto.nl

De ontploffing was vannacht rond half vier. Buurtbewoners werden opgeschrikt door een enorme knal. De bewoners boven het winkelpand waren vannacht niet thuis. 

De omgeving van het winkelpand is vanochtend nog afgezet. Experts van de Explosieven Opruimingsdienst doen nog onderzoek en kijken of er eventueel nog explosieven liggen. 

De daders hebben volgens de politie niets buit kunnen maken. 

Zoektocht naar daders

Van de daders ontbreekt nog elk spoor. Het zou gaan om twee personen, die donker gekleed waren. Na de ontploffing zijn ze er vandoor gegaan op een motorscooter. Ze vluchtten over de Brugstraat, maar welke kant ze daarna op zijn gegaan is niet bekend. 

De politie roept getuigen op om zich te melden. Specifiek wordt er gezocht naar een wielrenner die vlak voor de plofkraak door de straat fietste. De politie hoopt dat hij of zij meer gezien heeft en kan helpen. 

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app.

Download on the App StoreOntdek het op Google Play