Ga naar Content

Mariska heeft eigenaar van gevonden geld nog niet te pakken, bedrag aangegeven bij gemeente

De eigenaar van een vorige week gepind bedrag dat in een geldautomaat is blijven steken heeft zich nog niet gemeld. Dat laat Mariska van Blokland-Pasveer weten, die het geld vorige week in de automaat terugvond en op zoek is naar de rechtmatige eigenaar. "We hebben het als gevonden voorwerp bij de gemeente aangegeven."

Wie liet zijn geld achter in Enkhuizen? - Foto: Stockfoto

Mariska van Blokland-Pasveer liep afgelopen donderdag langs een Geldmaat in Enkhuizen, toen zij gepiep hoorde. Ze keek om en zag dat er biljetten uit de geldautomaat staken die waren achtergelaten.

"Ik heb het er uit gepakt en heb een bonnetje uit laten printen", vertelde ze vorige week aan NH Nieuws. "Zodat ik het kan verifiëren met de rechtmatige eigenaar."

Lees ook

Op de bon staan onder meer de datum en het tijdstip van pinnen vermeld. Ook de laatste vier cijfers van het rekeningnummer zijn op de bon terug te vinden. Omdat het uit een Geldmaat komt, kan het van iedere bank afkomstig zijn.

Na een oproep op Facebook kwamen er veel reacties van andere inwoners uit Enkhuizen, die haar prezen om haar eerlijkheid. "Het aantal reacties verbaasde me wel een beetje. Maar voor mij is het normaal dat je dit doet", licht ze toe. "Tussen de reacties zaten ook een paar goede tips. Ook een paar waar ik zelf al aan gedacht had."

Aangegeven bij gemeente

Afgelopen weekend heeft ze het geldbedrag aangemeld bij de gemeente als gevonden voorwerp. Daar kan de rechtmatige eigenaar zich melden om in contact te komen met Mariska. "Het is geen wereldbedrag, maar wellicht is het voor iemand anders wel heel veel waard", vertelt Van Blokland. "Het kan zijn dat het van een oudere persoon is, die geen sociale media heeft. Of van een toerist, of een tiener die geld van zijn krantenwijk heeft gepind."

Mocht het zo zijn dat het geld na een jaar niet is opgehaald, dan mag Mariska het bedrag houden. Mede dankzij één van de reacties weet ze dan ook wat ze met het geld gaat doen. "Iemand zei dat het aangeven een bloemetje waard is. Dus als ik het na een jaar mag houden, dan kopen we er een mooi boeket voor."

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]