Ga naar Content

Voorlopig laatste tropische dag, komende week lagere temperaturen en kans op buien

Zonaanbidders moeten morgen misschien even schakelen, want het is vandaag voorlopig de laatste dag met tropische temperaturen. De komende dagen wordt het minder warm en is er kans op buien.

Foto:

De verandering in het weer is vanaf morgen al te merken, dan daalt de temperatuur naar ongeveer 26 graden en is er kans op buien en onweer. "Wel is het heel plaatselijk", vertelt weerman Jan Visser. 

Verder is het op dinsdag het droogst en blijft het met 26 tot 27 graden warm. Op woensdag is er een grotere kans op buien en wordt het ongeveer 25 graden. Daarna koelt de temperatuur langzaam af naar zo'n 22 tot 23 graden. 

Nog steeds droog

Dat het komende dagen gaat regenen, betekent niet dat er een einde komt aan de droogte. Jan Visser: "Daarvoor moet het langdurig regenen en de komende week is daar geen sprake van."

Volgens de weerman lijkt het erop dat er vrijdag en zaterdag geen neerslag valt. Wel wordt verwacht dat de temperatuur lager ligt dan afgelopen week.

Liefhebbers van het warme weer kwamen de afgelopen dagen goed aan hun trekken. Bekijk in de video hieronder hoe Noord-Hollanders genoten van de voorlopig zeer warme dag.

Voorlopig laatste tropische dag - NH Nieuws

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app.

Download on the App StoreOntdek het op Google Play