Ga naar Content

Ajax in pot 1 en de mogelijke tegenstanders in de Champions League

De loting voor de Champions League is vanavond om 18.00 uur in Istanbul. Ajax is door het verlies van PSV tegen Rangers FC de enige overgebleven club in het belangrijkste Europese toernooi. De Amsterdammers zitten in Pot 1 en in totaal doen er 32 clubs mee aan de loting.

Foto:

De laatste keer dat een Nederlandse ploeg meelootte in Pot 1 was in 2015. PSV behoorde toen tot het selecte groepje. Nu is het de beurt aan Ajax, en daardoor ontloopt de ploeg van Alfred Schreuder heel wat sterke tegenstanders. Denk aan clubs als Real Madrid, Manchester City en Paris Saint-Germain. Al zitten er in Pot 2 ook clubs die de afgelopen jaren een behoorlijke rol speelden in Europa. Denk aan Liverpool, Barcelona, Juventus en Atletico Madrid.

Schema

De groepsfase van de Champions League begint op dinsdag 6 september. Speeldagen blijven gewoon op dinsdag en woensdag zoals dat al jaren gebeurd. De wedstrijden volgen elkaar in hoog tempo op vanwege het aankomende WK in Qatar. De nummers 1 en 2 van de poule gaan door naar de knock-outfase.

 

Overzicht potindeling Champions League:

Pot 1: Real Madrid, Eintracht Frankfurt, Manchester City, AC Milan, Bayern München, Paris Saint-Germain, FC Porto, Ajax

Pot 2: Liverpool, Chelsea, FC Barcelona, Juventus, Atlético Madrid, Sevilla, RB Leipzig, Tottenham Hotspur

Pot 3: Borussia Dortmund, Red Bull Salzburg, Shakhtar Donetsk, Internazionale, Napoli, Benfica, Sporting Portugal, Bayer Leverkusen

Pot 4: Rangers FC, Dinamo Zagreb, Olympique Marseille, FC Kopenhagen, Club Brugge, Celtic, Viktoria Plzen, Maccabi Haifa

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag van 17.00-19.00 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur op tv naar onze voetbal talkshow de Aftrap
  • NH Sport keert maandag 29 augustus om 17.10 uur weer terug op tv
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52