Ga naar Content

Selectie Telstar compleet na komst van Griekse aanvaller Christos Giousis

Telstar heeft zich versterkt met de Griekse voetballer Christos Giousis. De aanvaller komt over van AEK Athene en heeft voor twee jaar getekend bij het team van trainer Mike Snoei.

Christos Giousis in actie voor AEK Athene - Foto: Orange Pictures

De 23-jarige Giousis stond in zijn thuisland bekend als een groot talent. Giousis speelde in de jeugdopleiding van AEK Athene, maar tot een definitieve doorbraak in het eerste elftal van de Griekse grootmacht kwam het nooit. In totaal speelde Giousis negen wedstrijden in het vlaggenschip van AEK. In het tweede elftal was hij een stuk succesvoller. Afgelopen seizoen was hij topscorer van de hoogste Griekse beloftecompetitie met 17 doelpunten. 

"Hij speelt het liefst op de nummer 10-positie achter de spitsen. De selectie is nu in principe rond", vertelt Snoei, die Giousis zelf al in actie had gezien. AEK Athene was deze zomer tijdens de voorbereiding in Nederland en speelde een aantal oefenduels waaronder tegen FC Volendam. Giousis deed toen mee met het eerste team AEK Athene. Tijdens die wedstrijden viel de aanvaller dus goed in de smaak bij de trainer van Telstar. 

Tekst gaat verder onder de Instagram-post

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Niet speelgerechtigd

De nieuwe aanwinst zal vrijdag tegen Helmond Sport geen minuten maken, want hij is nog niet speelgerechtigd. AEK Athene heeft te laat de overschrijving rondgemaakt, waardoor hij volgende week donderdag tegen De Graafschap waarschijnlijk zijn eerste minuten gaat maken. 

De wedstrijd tussen Telstar en Helmond Sport van vrijdag en die tussen Telstar en De Graafschap volgende week donderdag zijn live te horen in de radio-uitzending van NH Sport. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag van 17.00-19.00 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur op tv naar onze voetbal talkshow de Aftrap
  • NH Sport keert maandag 29 augustus om 17.10 uur weer terug op tv
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52