Ga naar Content

Ajax haalt voormalig Chef de Mission Maurits Hendriks in huis

Maurits Hendriks gaat aan de slag bij Ajax. De voormalig chef de mission van NOC*NSF wordt Chief Sports Officer (CSO). Dat is een nieuwe functie binnen de Amsterdamse voetbalclub.

Maurits Hendriks was drie keer Chef de Mission van het Nederlandse team - Foto: Pro Shots / Paul Meima

"Ajax inspireert met tot de verbeelding sprekende topprestaties waar jonge mensen het beste uit zichzelf te halen. Ik kijk ernaar uit om samen met mijn nieuwe collega's een bijdrage te leveren aan het versterken van de topsportcultuur en het verder uitbouwen van deze prachtige club", zegt Hendriks op de website van de Amsterdammers.

Algemeen directeur Edwin van der Sar is verheugd met de komst van de oud-technisch directeur van NOC*NSF. "Zijn kennis en ervaring zijn van waarde bij het verder ontwikkelen van de topsportcultuur van Ajax. Dat betreft onder meer het met de betrokken collega's verder versterken van onze jeugdopleiding, de volgende stappen van ons vrouwenvoetbal en verschillende lange-termijnprojecten, zoals het project De Nieuwe Toekomst."

"Ajax inspireert met tot de verbeelding sprekende topprestaties jonge mensen het beste uit zichzelf te halen"

maurits hendriks

Hendriks zal bij Ajax verantwoordelijk worden voor Sportpark de Toekomst, project De Nieuwe Toekomst, de jeugdopleiding, het vrouwenvoetbal en de aan alle voetbalselecties ondersteunende specialistische afdelingen. De compositie, de prestaties en de ontwikkeling van Ajax 1 en Jong Ajax, inclusief de daarbij behorende transfers, blijven de verantwoordelijkheid van de directeur voetbalzaken.

Ruim dertien jaar was Hendriks technisch directeur bij NOC*NSF. Eerder was hij succesvol als hockeycoach bij de Nederlandse mannen. Daarmee werd hij olympisch kampioen in 2000 in Sydney. Bij drie Olympische Spelen was hij Chef de Mission van het Nederlandse team.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52