Ga naar Content

Maatschappelijke hulporganisaties staan meer dan ooit te springen om hulp

De hulpvraag van Zaanse maatschappelijke organisaties is nog nooit zo groot geweest. Vrijwilliger zijn schaars en ook het vinden van bestuursleden is knap lastig. Tijdens de Zaanse Beursvloer wordt vandaag vraag en aanbod gematcht. Zo is weggeefwinkel Nix nog steeds op zoek naar een ruimte om minima gezinnen te helpen.

De vrijwilligers van weggeefwinkel Nix zoeken een locatie - Foto: NH Nieuws / Michel Gijselhart

De Zaanse Beursvloer is een jaarlijks evenement waar bedrijven en maatschappelijke organisaties samenkomen, om zo met gesloten beurs elkaar te helpen. Muziekvereniging Apollo wil concerten geven voor personeel, Buurtgezinnen zoekt een sponsor voor het Sinterklaasfeest en zijn bestuursleden meer dan welkom bij Het Sociale Winkeltje. En zo zijn er nog veel meer hulpvragen.

Tassenactie

Een mooi voorbeeld is het TAZZ: Tassenactie Zaanstad. Het is ze gelukt om hun goodiebags te vullen. Al twee jaar lang worden er meer dan 400 tasjes gevuld. Dit tasje zorgt voor een praatje aan de deur en lach op het gezicht van de ontvanger. Ook dit jaar hoopt de organisatie dat ze genoeg spullen krijgen om zo veel mensen blij te maken.

NH Nieuws maakte hier een korte reportage over. Tekst gaat door onder de video.

De tas zorgt voor gesprekstof, de vrijwilligers maken graag tijd voor een praatje - NH Nieuws

Ook Michael van der Meer is aanwezig. De Wormerveerder wil graag een vaste BMX-baan. Hij zoekt nu een fietsenrek, lege vaten die te gebruiken zijn als prullenbak en picknicktafels. Dat laatste is ook welkom bij de oude plek van Et Buut, waar nu Oekraïense vluchtelingen zitten. Van het plein wordt veel gebruik gemaakt, maar tuinmeubelen zijn er nog niet in overvloed. 

NH Nieuws is erbij

Naast de vraag, zijn er ook verschillende mensen en organisaties die iets aanbieden. Zo geeft burgemeester Jan Hamming tips, Voor Je Buurt biedt diverse subsidies aan voor buurtinitiatieven en maakt Natasja Andringa graag je tuin weer mooi. Daarnaast zijn wij, NH Nieuws, aanwezig om de dag vast te leggen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]